A magasan funkcionáló autista fiatalok könnyen integrálhatóak a társadalomba, ha segítünk nekik megtalálni azt a területet amiben igazán tehetségesek és segítünk nekik elindulni az úton. Érzékenységük, különleges látásmódjuk okán az autizmusban érintettek közül sokan tehetségesek a művészet különböző területein. Ezt felismerve a Csudibogár Club alapítói, az Autistic Art Alapítvánnyal és az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal összefogva egy különleges programot indítanak el.

2024 nyarán az ARTYPICAL művészeti fejlesztő program keretén belül, 10 tehetséges autizmusban enyhén érintett 14-20 év közötti fiatal számára biztosítanak részvételi lehetőséget, egy 5 alkalmas művészeti kurzuson Budapesten és egy 5 napos alkotótáborban Tállyán. A program megvalósítását a Menedzserszövetség és az Artistaille által közösen szervezett Első Tokaji Kortárs Művészeti Jótékonysági Aukció és az azt kísérő ARTYPICAL online aukció segíti.
Bővebben a támogatott programról
Az alábbiakban található aukciós tételekre kattintva bővebb információ található az alkotásokról. A liciteket megtenni is ott lehet a kiválasztott termékre, a következő elérhető licitösszeggel. Lehetőséget biztosítunk minden tétel esetén egy fix összeggel a tétel azonnali megvásárlására is, liciten kívül.
Aukciós termékek
AZ AUTIZMUS ÉS A MŰVÉSZET IS ÉRTHETŐ ÉS ÉRTHETETLEN.
„Sok autizmussal élő ember ‘vizuális gondolkodó’. Én képekben gondolkodom. Nem gondolkodom nyelv segítségével. A gondolataim úgy mozognak a képzeletemben mint a videofelvételek. A képek az ‘anyanyelvem’ és a szavak csak a második nyelvem.” (Temple Grandin)
AZ AUTIZMUS ÉS A MŰVÉSZET IS SOKSZÍNŰ.
Bővebben az autizmusról
crossmenu