#DONTbeTYPICAL

   #wearARTYPICAL

HÁTTÉR

A márka tulajdonosai, Garam Judit és Buday Kollárik Tímea egy olyan víziót valósítottak meg A®TYPICAL NUDE BY NUBU márkanév alatt, ahol a művészet és a dizájn összefonódik egy fontos üzenettel, társadalmi felelősségvállalással.

Minden egyes darabon az üzenet egy autizmusban érintett fiatal izgalmas grafikájában testesül meg, melyet a kollekció tervezője “A” betűt formázó dizájn elemekkel egészített ki, mely a márka fő motívumává vált.

Az A®TYPICAL NUDE BY NUBU szabadidős kollekció magas minőségű, fenntartható alapanyagokból készült kényelmes, letisztult, különleges darabokból áll. A Magyarországon gyártott teljes kollekciót autizmusban érintett fiatal művészek által készített grafikák fémjelzik. Szezononként új grafikák kerülnek az izgalmas kollekció darabjaira.

ÜZENET

Az A®TYPICAL NUDE BY NUBU márka üzenete: az autizmus kreatív világának bemutatása, egymás elfogadásának, megértésének támogatása. Az autizmus spektrumzavarban érintettek máshogy érzékelik a valóságot, mint az átlag.
Az első, 2022 márciusától elérhető kollekció grafikáit Buday Bence, 16 éves autizmusban érintett gimnazista készítette. Bence későn kezdett beszélni és kiskorától rajzain keresztül fejezte ki érzéseit. Minden rajzának mély üzenete van, a kollekció egyik grafikájának a “Stuck Words”, azaz “Bennragadt Szavak”, a másiknak “Hidden Sides”, azaz “Rejtett Oldalak” címet adta.

CHARITY

Bence grafikáival fémjelzett kollekció minden darabjának kiskereskedelmi árából 5% a Csudibogár Club támogatására kerül felajánlásra. A Csudibogár Club magasan funkcionáló, autizmussal élő 10-20 év közötti gyermekek és fiatalok közösségi tere, ahol megtalálhatják önmagukat, megismerhetik azokat, akik hozzájuk hasonlóak és barátokra lelhetnek egymás között. A Csudibogár Club-ot Buday Bence és édesanyja, a márka egyik tulajdonosa, Buday Kollárik Tímea alapította.

A kollekcióval a tulajdonosok célja a kifinomult, modern városi nőkön, férfiakon és fiatalokon keresztül a társadalom figyelmének ráirányítása a művészet támogatására és a másság elfogadására.

A VALÓSÁG MŰVÉSZETE

A művészet fogalma, a valóság fogalma. A valóság a tudatunktól függetlenül létező dolgok összessége: minden, ami létezik; minden, ami valaha létezett. A valóság független a megfigyelő ismereteitől, értékítéletétől, nézeteitől is. Mindenkinek saját valósága van, ebben él és minden tettben, amikor a valóságával kapcsolatba kerül, azt alakítja is tudat alatt, ösztönösen. Eszerint a valóság folyamatosan változó.

A VALÓSÁG ÉS A MŰVÉSZET IS ÉRTHETŐ ÉS ÉRTHETETLEN

Az autizmusban érintettek a valóságot az átlagtól eltérően érzékelik és értelmezik, melyet a mai tudomány álláspontja szerint idegi-fejlődési rendellenességként tartanak nyilván. A spektrumzavar csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, az átlagostól eltérő viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg.

A VALÓSÁG ÉS A MŰVÉSZET IS SOKSZÍNŰ

crossmenu